Kleinschalig wonen met 24-uurs zorg is een intensieve vorm van zorg en valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze zorg wordt vergoed vanuit de zorgverzekering, maar daar is wel een zorgzwaartepakket (ZZP) voor nodig. Deze zorgindicatie moet aangevraagd worden bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Met warmte en geborgenheid
Kleinschalig wonen, met 24-uurs zorg, dat is wonen in de Terphoeve.
Een fijne, veilige woonplek voor mensen met dementie- en/of somatische klachten die niet langer thuis kunnen wonen. Die intensieve aandacht en persoonlijke ondersteuning nodig hebben, maar die je ook dat gevoel van zelfstandigheid en vrijheid gunt. Mensen voor wie u misschien al heel lang zorgt.
In de Terphoeve proberen we die zorg en dat leven van thuis zoveel mogelijk te benaderen. Met warmte en geborgenheid, maar ook met het comfort dat mensen gewend zijn en met alle ruimte om de eigen dag in te vullen. Zelf bepalen hoe laat je opstaat bijvoorbeeld, of naar bed gaat. Geen strakke dagindeling, maar met elkaar beslissen wat er op het programma staat. Of wat er die avond op tafel komt. Gewoon zoals je al je hele leven gedaan hebt.
De Terphoeve is helemaal verbouwd en voorzien van alle gemakken. Onze bewoners huren een zelfstandige woonruimte, een comfortabele kamer die helemaal naar eigen smaak kan worden ingericht met eigen spulletjes en beddengoed van thuis. Daarnaast hebben we een gemeenschappelijke woonkamer en een grote keuken, waar we het met elkaar gezellig maken. We richten het dagelijks leven zo gewoon mogelijk in. Voor veel ouderen met geheugenproblemen biedt de periode van 20-30 jaar geleden de meeste houvast. Daar nemen we ze in mee.
Genieten van het buitenleven
Buitenlucht, zonlicht en beweging
Bewoners kunnen volop genieten van het buitenleven op en rond de woonboerderij. We hebben dieren om te verzorgen, een grote moestuin en we gaan er ook graag op uit. Naar de winkel in het dorp, een ijsje eten of vissen langs de waterkant. Maar ook gewoon lekker buiten de was ophangen, of met een dekentje over de benen van het voorjaarszonnetje genieten. In elk geval niet de hele dag in een stoel. Hoewel: onze grote raampartij biedt vanuit de woonkamer een weids uitzicht. Een trekker op het land, een poes die achter een vogeltje aanzit: er is altijd iets te zien.
We wonen met elkaar, vormen een hecht huishouden
Wij als zorgprofessionals maken daar ook deel van uit. We hebben een vast team van verpleegkundigen en verzorgenden, vertrouwde gezichten dus voor zowel de dagelijkse verzorging als de persoonlijke zorg. Ook hierin hebben bewoners zelf de regie. We staan 24/7 klaar, maar zij geven aan wanneer ze ondersteuning nodig hebben. Of een luisterend oor. We zeggen wel eens dat wij eigenlijk te gast zijn. Bewoners gaan vooral lekker hun eigen gang. Lezen hun krant, maken hun dagelijkse ommetje. Niets moet, alles mag. Wij zijn er om de dagen zo prettig mogelijk te maken.
Altijd welkom!
Bezoekregels, daar doen we niet aan
Partners, kinderen, kleinkinderen worden bij ons intensief betrokken bij de zorgverlening en kunnen altijd binnenlopen. Als kleindochter uit school even langsfietsen voor een kopje thee bij oma? Samen als vanouds voetbal kijken op zondagmiddag? Spontaan een hapje mee-eten? Of tot laat op de avond herinneringen aan vroeger ophalen? Altijd welkom! Zeker voor mantelzorgers is het enorm fijn om gewoon weer eens op de koffie te kunnen komen, zonder allerlei klusjes te moeten doen. Hoewel u altijd een handje mag helpen bij het aardappelen schillen natuurlijk.
Voor wie is deze woonvoorziening en wat zijn de kosten?
Onze kleinschalige woonvoorziening is er voor oudere mensen met dementieproblemen en/of somatische klachten die eigenlijk niet meer thuis kunnen blijven wonen. We zijn ingericht op 10 bewoners en beschikken ook over twee kamers geschikt voor echtparen. Bewoners kunnen in principe tot het eind van hun leven bij ons blijven wonen.
Daarnaast betalen bewoners een vaste maandelijkse eigen bijdrage voor deze particuliere woonvoorziening. Dit is een bijdrage voor de huur, de servicekosten en de volledige verzorging.
We kunnen ons voorstellen dat dit allemaal ingewikkeld klinkt. Daarom helpen we graag, bij het aanvragen van de benodigde indicaties en met alle vragen. Hebben wij geen plek? Dan proberen wij u ook verder te helpen, door samen op zoek te gaan naar andere mogelijkheden.
Kom vooral persoonlijk kennismaken!
De Terphoeve is een bijzondere plek, waar kwaliteit van zorg, wonen en leven samenkomen. We nemen graag de tijd om jullie rond te leiden. Een dagje proefdraaien is ook een goede manier om te kijken of deze vorm van wonen bij jullie past. Bel ons, dan maken we een afspraak!
Afspraak maken?